Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• По голям избор можеш да имаш като вземеш джанти 4х100 и си закупиш раздвижни болтове ... Аз съм така от доста време
    sigpic
    33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
    Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

• Вариянт е, имал ли си проблеми, аз по-скоро искам на 5х98, защото ми харесват моделите джанти от по-новите Алфи.

Comment

• Аз на моето куве си карах с 4х100 даже с обикновените болтове и проблеми не съм имал.
        Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
        Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex... Bye my come dream...
        Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
        Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"

Comment

• Може и да сложиш главини от GTV. Доколкото разбирам от линка в английския форим по-долу, манипулацията не е сложна.

http://forum.alfa145.com/index.php?s...06&mode=linear
          145 QV
          sigpic

Comment

• С джанта 4х100 би могъл да имаш проблем само с централния отвор но същия такъв проблем предполагам ще го имаш и джанта 5х98 затова без значение на кой размер ще минеш гледай жантата да е с по голям централен отвор от колкото е този на колата ти защото по лесно и безпроблемно ще ти направят втулки отколкото да ти разстържат отвора на джантата... Успех и за в бъдеще да качиш някоя снимка да видим какво си направил
            sigpic
            33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
            Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

• Първоначално публикувано от V@K@T@ Покажи съобщение
              С джанта 4х100 би могъл да имаш проблем само с централния отвор но същия такъв проблем предполагам ще го имаш и джанта 5х98 затова без значение на кой размер ще минеш гледай жантата да е с по голям централен отвор от колкото е този на колата ти защото по лесно и безпроблемно ще ти направят втулки отколкото да ти разстържат отвора на джантата... Успех и за в бъдеще да качиш някоя снимка да видим какво си направил
              Точно така и при мен централния отвор ми беше по-голям и втулките ми струваха 15лв.

Comment

• ---
                Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 19:46.
                Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                  Как се свалят дръжките на вратите? Ясно че трябва да се освободи лостчето откъм бравата и да се развият двата болта отдолу. Изглежда е зглобка "на щипки", предполагам че под гумените ограничители има нещо което да се освободи, но вече беше тъмно та не вдянах.
                  Ето снимки, натиска се "щипката" отвътре.
                  Attached Files
                  166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

• ---
                    Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 19:45.
                    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Здравейте, колеги предстои ми смяна на масло до сега съм слагал Репсол 10w40, и съм нямал проблем. Сега гледам тука др. масла MOTUL 6100 SYNERGIE 10W40 някакви отзиви за него, др. което гледам че е на промоция е Castrol Magnatec 10w40 и също Total Quartz 7000 10w40 това е сайта в който ги гледам www.maslo1.com/
                      Поздрави.
                      Last edited by bobi_kz; d.m.y г., 14:06.
                      -------------------------------
                      ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
                      ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Comment

• Мотула е хубав препоръчвам ти него,тотала също става зависи кой е вносителя да не е някакво менте,а от кастрол ми замина мотора на 156цата.

Comment

• Първоначално публикувано от ivailo rachev Покажи съобщение
                          Мотула е хубав препоръчвам ти него,тотала също става зависи кой е вносителя да не е някакво менте,а от кастрол ми замина мотора на 156цата.
                          Ами дадоха ми добра цена за Репсола 4 л. за 42 лв. и взех пак от него. Следващия път ще сложа Мотул или Тотал.

Comment

• Репсола също не е лошо масло и според мен щом до сега не си имал оплаквания от него си карай с него.

Comment

• Колеги заслужава ли да слагаме ангелски очи на алгите днес видях колега на 146 ца и изглеждаше страшно .... ) какво мислите

Comment

• Сам си прецени, сам съм ги правил и съм доволен от това което се получи, някои не ги харесват други ги харесват според зависи. Също съм боядисал в черно отвътре.
                                Attached Files

Comment

Working...
                                X